Team Platinum ORLEN

NOVEMBERKÅSAN 2015

ljunggrenNovemberkåsan 2015 är över, och någon som blivit historisk med den är Joakim Ljunggren. Han är ensam om att ha vunnit Novemberkåsan hela sju gånger, och har därmed fått en grym merit att skryta med. Missade du uppdateringarna under Novemberkåsan så hittar du flera filmer och bilder på vår Facebook och Instragram. Du hittar till exempel film på när Ljunggren byter koppling, och givetvis på det klassiska – folk som kämpar med sina hojar djupt ner i leran!

Film på Ljunggrens oljepåfyllning finns också, och självklart är det med Platinum Rider!

VM-GULD TILL MIKAEL PERSSON

ISDE404
Mikael Persson under ISDE i september när han körde för det svenska landslaget. 

I helgen avgjordes enduro-VM för år 2015 i Frankrike, och för oss svenskar var det Youth Cup 125cc som var den mest intressanta. Det var i den klassen Mikael Persson, en av våra sponsrade förare, hade chansen att köra hem ett VM-guld – vilket han gjorde. Efter en sekundstrid utan dess like med Garcia, kom Micke in på sista provet med en totaltid som bara var några få sekunder snabbare än Garcia, och han vann där med Youth Cup 125 cc.

Stort grattis!

ENDURO-SM 2015

I helgen avgjordes SM i enduro 2015, då den sista deltävlingen kördes i Vingåker. Våra Platinum Rider förare gjorde otroligt bra ifrån sig, och vann guld i tre olika SM-klasser! Joakim Ljunggren stod som klar vinnare redan innan tävlingen kördes, både i SM2 och i den totala SM-serien. Han har kört överlägset bäst i samtliga SM-deltävlingar, och den sista var inget undantag den heller.

Väldigt intressant blev det mellan förarna bakom Ljunggren – Johan Edlund och Niklas Persson. Den person som skulle vinna deltävlingen i Vingåker, blev också den som skulle vinna hela SM1. Det var riktig sekundstrid hela dagen, och det var inte alls klart vem som skulle köra hem guldet. Inför sista sträckan ledde Edlund bara med några sekunder, och när han kört i mål var det enda att göra att stå och vänta för att se vilken tid Niklas rullade in på. När båda väl kört färdigt sträckan visade det sig att Edlund kört åtta sekunder snabbare, och guldet var då hans!

– ”Det var den jobbigaste tävlingen jag kört”, sa Johan när han kom i mål, och vi förstår att det måste vara rätt jobbigt att under en hel dag köra i sekundstrid gällande ett SM-guld.

Jakob Mörhed var den som körde in på en tredjeplats i samma klass för dagen, och han tog hem bronsmedaljen totalt i SM1 2015.

I SM3 var inte heller något klart innan start, men någon som låg bra till för att köra hem ett guld var Andreas Linusson – och det gjorde han. Han lyckades dessutom också knipa 2:a platsen i Knobby Swedish Enduro Cup, alltså den totala SM-serien.

Henrik Lindholm har också kört en bra SM-serie, och knep 2:a platsen i SM2 efter Joakim Ljunggren, och blev även 5:a totalt i SM-serien.

Många fler fina resultat presenterades av våra förare, så stort grattis till ett väl genomfört SM 2015 säger vi till:

 • Joakim Ljunggren
 • Albin Elowson
 • Andreas Linusson
 • Henrik Lindholm
 • Johan Edlund
 • Magnus Thor
 • Fredrik Georgsson
 • Micke Persson
 • Robert Kvarnström
 • Jakob Mörhed
 • Sandra & Linda Lysén
 • Johan ”Plutten” Jönsson

IMG_3959
Bilder från vår instagram @promaxlubricants.

IMG_3968
Johan Edlund, precis efter han fått reda på att han vunnit SM-guld efter en hård sekundstrid med Niklas Persson. 

IMG_3973
Johan Edlund, Niklas Persson och Jakob Mörhed på pallen efter lördagens deltävling i Vingåker.  

 

ISDE 2015 – EN SAMMANFATTNING

ISDE 2015 gick bra för svenskarna, och de kom hem med ett silver och ett brons! Det var juniorerna och damerna som tog hem medaljerna, och trophy-laget fick nöja sig med en nioneplats. Stort grattis till våra svenska förare för resultaten i lag-VM 2015!

611
Mattias Ojanperä på bild som körde sitt första Six Days för landslaget. Han körde dock förra året, men då i klubblaget Team West. 

609
Fransmännen regerade i Slovakien och vann trophy-klassen. Det var inte lätt för dem att få medaljen dock, då två av deras förare, tillsammans med sex elitförare till från andra länder blivit diskvalificerade efter att ha missat en tidskontroll på en transport. Lagen var ett tag uteslutna ur tävligen, och Australien såg då ut att vinna. Efter att ha behandlat protester räknades dock fransmännen, och de andra diskvalificerade förarna, med igen och Frankrike stod som segrare av ISDE 2015. 

605
J
ohn Ramström som körde i juniorlaget och vann silver! 

 

ISDE 2015 – DAG 5

Fem dagar av enduro är nu klara, och det är många timmar som körts på hojen. Det är endast en dag kvar av ISDE 2015, och den dagen avgörs i morgon på den sista motocrossfinalen. Killarna och tjejerna börjar bli trötta med uppslitna händer och diverse småskador. I klubblagen har ett par killar fått bryta på grund av skador, men som tur är var det inte jätteallvarligt. I landslaget har alla killar och tjejer kämpat sig igenom alla dagar, förutom Erik Ljungberg som tyvärr aldrig startade på grund av salmonella. 

För det svenska trophy-laget har det gått relativt bra, trots att de startade en man kort. De hamnade i slutet av dagen på en niondeplacering och gled då ner i tabellen eftersom de diskvalificerade förarna och lagen idag räknades med i resultatlistan. Vad som gäller i morgon återstår att de då det verkar vara en del jurybeslut kvar att ta. Någon som visade framfötterna i det svenska laget under dag fem var Johan Edlund, som gjorde en rejält mycket bättre dag än tidigare.

”Det gick riktigt bra idag, och jag var laddad. Tyvärr blev det en vurpa på sista provet som gjorde så jag tappade i slutet, men det blev fortfarande en bra dag”.

Edlund slutade på en total 37:e plats i slutet av dagen, trots vurpan, och blev där med bästa svensk.

ISDE405
Micke Persson hade inte lika bra flyt idag som resten av dagarna, då han varje dag tidigare varit snabbaste svensk. 

Mikael Persson i junior trophyn som tidigare varit snabbaste svensk varje dag hade en tuffare dag och hamnade på en 42:e plats efter dagens slut. Detta dels på grund av en hård krasch som resulterade i problem med både knä och hoj för Persson. För hela junior-trophyn går det dock bra. De ligger fortfarande kvar på en andraplats efter Australien, med elva minuter ner till Italien som ligger bakom. John Ramström som kör sitt första six days i år har goda förhoppningar om morgondagen.

”Med tanke på vår stabila körning hela veckan borde vi klara ett silver i morgon efter motocrossen”!

Samtliga landslagsförare har varit och gått motocrossprovet i kväll för att veta vad som väntar.

”Banan såg riktigt fin ut! Bred, fina hopp och kanonunderlag så det ska bli skoj”, säger John Ramström.

John Ramström på ST 6 idag.  

Vi håller tummarna om att det blir ett silver för vårt svenska juniorlag i morgon!

På damernas sida ser det också stabilt ut. De ligger på en tredjeplats även idag, och hoppas på att få en bronsmedalj i morgon. Veckan har gått fint för tjejerna, och inga större problem har uppstått. I damlaget finns även där en six days-debutant, och det är Emmily Smalsjö som förra året vann Dam SM.

”Det har varit kul att köra six days, och det har varit fina banor! Det var på ett prov jag fick lite problem i en backe, där andra låg i vägen där jag skulle upp, men det har inte varit några större problem än så”.

Jessica Jönsson som också kör i laget kör i år sitt tionde Six days – imponerande! Rutinerad som hon är verkar det inte ha varit några större problem under veckan, och vi tror att även tjejerna kör stabilt och plockar en medalj i morgon på motocrossprovet.

ISDE416
Jessica Jönsson som kör sitt tionde six days! 

ISDE412
Emmily Smalsjö som i år gör sin six days-debut.  

Sveriges klubblag visar också vad de går för, och lagmässigt har Team Östra Elit än så länge en andraplats. Oliver Nelson, vår svenska talang, har imponerat under veckan och leder för tillfället över alla andra klubblagsförare. Även Fredrik Johansson har varit i toppen – vem tar hem det i morgon?

Ett stort lycka till till alla våra svenska förare i morgon!

ISDE – DAG 4

Idag har förarna tagit sig igenom dag fyra, som borde vara en rätt trött dag. Förarna har dock sett oförskämt fräscha ut, och Henrik Lindholm intygar i intervjun idag att det faktiskt inte är så farligt.

Efter dag fyra ser placeringarna ut som igår. Vårt svenska trophy-lag ligger på en sjätteplats, women trophy på en tredjeplats med Finland hack i häl, och våra juniorer behåller andraplatsen. Mikael Persson gjorde en stark insats även idag, och var snabbaste svensk. I totalen var han uppe i top 20 ett tag under dagen, men slutade på en 23:e-plats. Nedan hittar ni bilder från CT 1.

ISDE401 ISDE403 ISDE404 ISDE405 ISDE412 isde414 ISDE417 ISDE418 ISDE420 ISDE424
ISDE28
Ange Jessica Ljungberg – Platinum Orlen Oil som fotograf så får ni gärna låna bilderna. 

 

ISDE – DAG 3

ISDE301
Mikael Persson, snabbaste svensk även idag! 

Idag har varit en händelserik dag i Slovakien. Till att börja med vurpade Luis Oliveria rejält på ett prov, och vår svenske Henrik Lindholm stannade för att hjälpa honom och tappade ett par minuter. Tyvärr var vurpan allvarlig och Oliveria fick föras till sjukhus. Sträckan ströks dock då det var fler än Lindholm som stannat för att hjälpa Portugisen.

I trophy-klassen har det också hänt grejor så Sverige plötsligt hoppat upp till en sjätteplats efter dagen. Detta på grund av att flera spanjorer, fransmän, med flera har blivit diskade. Detta har dock överklagats, och vi får se längre fram exakt hur det slutar.

Våra juniorer ligger stadigt på en andra plats även idag, och Mikael Persson körde som snabbaste svensk och ligger dessutom på en 26:e bästa tid i alla klasser.

Damernas trophy-lag ligger även dem kvar på sin tidigare placering – en tredjeplats.

Mer bilder och filmer kommer i morgon då det är dags för två helt nya prov!